Hur skyddar och använder jag mitt hörapparatsbatteri bäst?

Så här fungerar hörapparatsbatterier

Ett hörapparatsbatteri använder sig av luften för att det ska skapas spänning. Det är därför det sitter skyddstejp på varje litet batteri. När du som användare drar bort skyddstejpen så börjar det skapas spänning i batteriet och efter några minuter kommer det upp i full spänning. Därför om du stoppar i det för snabbt i din hörapparat så kommer inte batteriet upp i sin maximala förmåga och då dör det snabbare också. Så ett tips kan vara att när du får den första signalen om att batteriet börjar ta slut så dra av skyddstejpen och vänta tills batteriet dör ut helt i din hörapparat då är det dags att sätt in det nya med full spänning. Då varar det bäst.

Bästa förvaring av dina hörapparatsbatterier

Hur förvarar man batterier bäst då? Ja på den frågan är det ganska enkelt att svara. Du ska förvara dem på ett rumstempererat ställe, gärna lite mörkt, tex i ett skåp. Där trivs batterierna bäst. Förvara inte batterierna kallt eller fuktigt. Det mår de inte bra av.

På natten när du ska sova tar du ut hörapparaten givetvis och öppnar batteriluckan så att det blir luftcirkulation genom hörapparaten. Tänk på att fukt från örat kan ge sämre livslängd på ditt batteri. Därför är det viktigt att lufta ur hörapparaten varje natt.

Min snusdosa med använda batterier
Min snusdosa med använda batterier.

 

Tänk också på att batterierna även om de inte innehåller något kvicksilver är en produkt som ska tas om hand. Själv använder jag en snusdosa, tom och urdiskad givetvis, där förvarar jag mina hörapparatsbatterier och även andra småbatterier. När den är full tömmer jag den i batteriholk eller annan destruktionsanläggning. Tänk också på att det kan vara farligt om människor och djur får ett batteri i sig så var försiktig och leta alltid upp ett tappat batteri.

De batteri som jag säljer är tillverkade av Rayovac en miljöansvarig tillverkare som tar stort ansvar för miljön i hela tillverkningsprocessen.

Nu när du vet om hur du skyddar och förvarar dina batterier bäst kanske det är dags att köpa på sig ett nytt litet lager. Beställ 10 paket med batterier och få dem direkt hem i din brevlåda helt utan fraktkostnad. Här kommer lite snabblänkar direkt till just ditt batteri. 

312 brun

13 orange

10 gul

675 blå

675 Implantat 

Ställ gärna frågor här så ska jag försöka ta upp sådant som vi användare kan ha nytta av.