Meditation & Mindfulness

Vad är Meditation & Mindfulness?

Meditation; ett sätt att sakta ned tankeapparaten.

Meditation är att medvetet sakta ned den pågående inre dialogen. Att i en harmonisk och balanserad situation möta sina tankar och känslor och uppnå fokusering och koncentration. Meditation kan utföras sittande, gående eller liggande. Det finns en bild av att vi inte ska tänka på något när vi mediterar. Detta motverkar meditationen eftersom vi då kämpar för att tankar och känslor ska försvinna och vi uppnår inte det meditativa tillståndet. Du kommer att tänka tankar, du kommer att få sinnesförnimmelser, det bästa är därför att acceptera att de är där de är och inte fastna i dem.

Andningen är en central del i all meditation. Fokusera på din andning och du har ett redskap för att hitta tillbaka till ditt meditativa tillstånd när tankar och känslor drar dig därifrån.

654074

Som nybörjare i meditation är det bra att vara i grupp och kanske få en guidad meditation som hjälper dig att hitta ditt fokus och din koncentration. Dan Krantz kan lära dig olika former av meditationer och få en guidning för att hitta rätt och få upplevelsen att sakta ner den inre dialogen. Om du går någon av våra mindfulnesskurser är meditation en del av mindfulness.

Mindfulness  och meditation är en del av ACT-coachingen.

Atutöva mindfulness i vardagen är att medvetet sakta ned och försöka vara så närvarande som det går i nuet. För det är i nuet vi lever. Det förflutna är förbi och framtiden har ännu inte inträffat. Det låter enkelt, men kräver träning. Den som tränar regelbundet genom meditationsövningar blir bättre rustad att möta vardagens stress och utmaningar. Det är vetenskapligt prövat likväl som det vilar på en erfarenhet som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Mindfulnessmeditation är en meditationsteknik med rötter i zenbuddismen.

De vanligaste anledningarna till långtidssjukskrivning i Sverige är smärttillstånd och psykisk ohälsa, vilka är besvär som ofta är stressrelaterade. Meditation & Mindfulness har visat sig verksamt på alla dessa områden och kan utgöra ett kraftfullt komplement till psykoterapi och läkemedel för en mycket stor grupp människor.

Vi håller regelbundet kurser för privata och för företag.

Ta kontakt så får du veta mer om våra program och utbildningar.

Här kan du beställa en enkel meditation och andningsövning helt gratis!

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *