3 tips om hur du skapar energi i ditt liv!

 

Vi mår som bäst när vi drömmer om något, när vi önskar oss något och när vi har något att se fram emot. Därför är det viktigt, när du känner energin är dålig eller när du är trött och

sliten, att skapa drömmar, önskningar och saker att se fram emot. Hur kan du lösa det här i ditt liv?

 

 

  • Dagdröm mycket!

Som barn dagdrömmer vi hela tiden men på något sätt förändras vi som vuxna. Det anses inte speciellt bra att vara en dagdrömmare. Varför det? Att dagdrömma betyder att vi funderar på vad som skulle kunna vara bra för oss. Alla hamnar vi i den där situationen att vi kommer på oss själva med att dagdrömma och när vi gör det så skäms vi lite och säger till oss själva ”Nej, nu kan jag inte sitta här och drömma, nu måste jag komma igång med det viktiga.” Men tänk efter en stund, det är kanske inte så dumt att fly bort en stund från den grå vardagen. Gör det mig lite mer energirik så kan det tvärtom vara väldigt produktivt och kreativt att sitta och drömma. Så är du en dagdrömmare, var stolt över det.

  • Skriv önskelistor

Även här måste jag hänvisa till barnet i oss. Vem av oss skrev inte önskelistor som barn? Frågar man barn vad de önskar sig så startas det upp ett enormt ordflöde och önskningarna avlöser varandra. I mitt jobb som coach ställer jag ibland samma fråga till vuxna, och får väldigt allvarliga reflektioner kring livet i stort. Kreativiteten har på något underligt sätt försvunnit. Själv skriver jag önskelistor hela tiden. Varför inte testa att utmana dig själv en stund. Vad skulle du önska dig just här och nu? Skriv ner det på en lista som du kan hänga på kylskåpsdörren eller toalettspegeln så att du ser den ofta. Önskelistor ger mycket energi när vi väl släppt på vår vuxenhet och fått kontakt med vårt inre barn.

  • Se fram mot olika saker

För ett antal år sedan gjorde man en undersökning som visade att vi är som lyckligast och mest energirika precis innan vi ska gå på semester. Varför? Jo för vi har sett fram emot det. Att se fram emot något ger oss massor med energi och lycka. Varför begränsar vi det ofta till att bara bli ett par saker varje år? För så är det vi ser fram emot alldeles för få saker i våra liv. Varför inte se fram emot varje dag? Varför inte se fram emot att möta människor? Ju mer du ser fram emot desto mer energi får du. Så skapa mer förväntan i ditt liv se fram mot allt du ska möta.

Så om du är energilös, lite sliten och trött. Dagdröm, skriv önskelistor och ser fram emot allt som du ska göra.

Jag skulle bli jätteglad om du som läser det här skulle vilja skriva en kommentar på vad du tänker och känner kring det här ämnet. Så skriv gärna kommentarer.

Vill du veta mer kring hur du skapar energi i ditt liv får du gärna kontakta mig på dan.krantz@xercis.se